Hospice Asteria
Hospice Asteria

Binnen hospice Asteria willen we ouderen met een terminale ziekte, met een volledig palliatief statuut, voor wie thuiszorg niet meer haalbaar is én voor wie een ziekenhuisopname niet noodzakelijk is, een kwaliteitsvolle, warme opvang en een menswaardig levenseinde bieden in eigen streek.

Ouderen met een terminale ziekte kunnen erg kwetsbaar zijn wanneer hun sociaal netwerk heel beperkt is geworden:

 • de partner is overleden of zelf hulpbehoevend;
 • voor de kinderen ligt de zorg niet altijd voor de hand omdat ze zelf nog werken of instaan voor eigen (klein-) kinderen.

Met dit thuiszorgondersteunend aanbod bieden we totaalzorg aan zodat de cliënt en zijn familie tot een betekenisvolle afronding van het leven kan komen.

 

Werking:
De opname gebeurt na een specifieke indicatiestelling, op basis van objectieve meetinstrumenten. In een multidisciplinair team van eigen medewerkers en vrijwilligers, gesteund door professionelen uit het Jan Ypermanziekenhuis en uit het palliatief netwerk Westhoek Oostende, wordt in overleg met de familie en huisarts beslist of de cliënt in aanmerking komt voor opname in de hospice.

Aanbod:
Hospice Asteria biedt plaats aan twee cliënten in deze levensfase in een volledig afzonderlijke woning. Naast de ruime kamers die bestaan uit een eigen living , slaapgedeelte en aparte ruime sanitair, beschikken de cliënten en hun familie over een ruime gemeenschappelijke living, salon en een eigen keuken. De cliënt en zijn familie kunnen de kamer verder aankleden om er een persoonlijke en huiselijke sfeer te creëren. Een familielid kan ook indien gewenst bij de cliënt of indien zelf nodig (=respijtzorg) blijven overnachten.

De oudere met een terminale ziekte wordt dicht bij huis opgevangen en moet niet naar het ziekenhuis. Er heerst een bijna-thuis-sfeer en de naasten zijn dag en nacht welkom en hebben een eigen toegangssleutel. Indien gewenst kan de cliënt een blijvend beroep doen op de eigen huisarts.

Hospice Asteria wil weg van de drukte van het ziekenhuis zorgen voor een rustige sfeer waar het levenseinde in alle sereniteit kan voorbereid en besproken worden.

We ondersteunen de oudere en zijn mantelzorgers 24/7. De verbinding van deze afzonderlijke woning met het WZC zorgt voor die gegarandeerde opvang en hulp.

  Hospice Asteria
  Vanaf 71,57 euro per dag

  De dagprijs Hospice Asteria (kortverblijf) bedraagt 71,57 euro*.

  In deze prijs zijn inbegrepen:

  • jouw verblijf, de kamer en alle maaltijden
  • zorg en ondersteuning op maat door deskundige medewerkers
  • bedlinnen en toiletgerief
  • televisie en radio op de kamer

  Niet inbegrepen:

  • kosten voor arts en medicatie
  • kinesitherapie, kapper, pedicure
  • persoonlijke uitgaven

   

   

   

  Contact hospice asteria

  Heb je een vraag? Kom je graag even langs om kennis te maken?

  Neem contact op met Hospice Asteria
  via email of via het onthaal: 057/22 41 80
  Je bent altijd welkom.

   

  leftsidecontent rightsidecontent