dementie
Mensen met dementie

Zorg en ondersteuning op maat 

Home Vrijzicht heeft een bijzondere expertise op het gebied van zorg voor mensen met dementie. Bewoners met dementie krijgen bij ons ondersteuning en activiteiten op maat.  Lees meer over onze visie in de folder.

 

Zorg voor bewoners met dementie

In Home Vrijzicht respecteren we de autonomie met zorg op maat van elk individu. Dat geldt ook voor bewoners met dementie. Daarom verblijven deze bewoners bij ons niet op een gesloten afdeling. Wij kiezen voor een open huis, waar iedereen zichzelf kan zijn. Met slimme technologie houden we de omgeving tegelijk veilig.

Bewoners met dementie kunnen overdag terecht in De Regenboog. Daar krijgen ze extra aandacht en activiteiten in een huiselijke en rustige omgeving. De medewerkers hebben tonnen ervaring met dementie en doen er alles aan om elke bewoner een fijne dag te bezorgen. 

De Regenboog

’s Avonds en ’s nachts verblijven bewoners met dementie op hun kring. Ook daar zijn de medewerkers deskundig. We werken hiervoor met een kerngroep van 4 referenten dementie, die hun expertise delen met alle collega’s.

Een goede samenwerking en een open dialoog met de familie en de mantelzorgers is een prioriteit. Heb je een vraag? Een bezorgdheid? Aarzel niet om ons aan te spreken. We zijn er ook voor jou. Geregeld organiseren we ook familie-avonden.

 

“De omgang met de familie vind ik erg waardevol. De familie is hier altijd welkom met vragen of om zelf eens op verhaal te komen. Wat we in De Regenboog doen, is méér dan zorg verlenen. We leven op het ritme van de bewoners. De familie voelt dat en stelt dat op prijs. Ze weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen.”

Phebe Bloes, medewerker De Regenboog

familie

Infopunt dementie

Graag delen we onze deskundigheid op het vlak van dementie met iedereen die er nood aan heeft.  Check onze folder.

We werken hiervoor nauw samen met:

  • het Expertisecentrum Dementie Sophia;
  • de buddywerking jongdementie De Fonkel.

Heb jij een vraag over dementie? Maak je je zorgen? Zoek je lotgenotencontact? Of wil je gewoon een gesprek of een luisterend oor?

Bel ons op 057/22 41 80 of stuur een bericht via mail.

Ook de EHBD-koffer – Eerste Hulp Bij Dementie – kan jou allicht helpen. Deze koffer vol informatie, boeken, brochures en dvd’s kan je gratis uitlenen.

kerngroep dementie

 

“De informatie in de EHBD-koffer hielp me de ziekte beter te begrijpen. Ik snap nu beter hoe ik kan omgaan met papa. Ik herken de fasen in het dementieproces. In het begin kon papa bepaalde zaken niet meer benoemen, maar hij kon zich toch nog verstaanbaar maken. Dat wordt nu moeilijker en soms verliest hij de moed. Dan vervalt hij in stilzwijgen, terwijl ik voel hoe graag hij me iets wil vertellen. Dan voel ik me zo hulpeloos. Maar begrijpen wat er gebeurt, helpt me om toch nog aansluiting bij hem te vinden.”

Marleen Cayzeele

ehbd
Joyce

Heb je een vraag over dementie? Maak je je zorgen? Zoek je lotgenotencontact? Of wil je gewoon een gesprek of een luisterend oor?

Neem contact op met Joyce van de kerngroep dementie
via email of via het onthaal: 057/22 41 80
Je bent altijd welkom.

leftsidecontent rightsidecontent