Nieuw!

Nieuw initiatief in de regio, op onze site vanaf 01.2024!

Kreeg je te horen dat je ongeneeslijk ziek bent en besef je dat het einde van je leven niet meer ver af is?
Thuis blijven of een opname in de palliatieve eenheid van het ziekenhuis zijn geen optie meer?

Of is iemand van wie je houdt ongeneeslijk ziek? Je balanceert zo goed als kan tussen werk en privé.  Je doet er alles aan om als mantelzorger er te zijn voor je geliefde om het thuis zo comfortabel mogelijk te maken in de laatste levensfase. Ondanks alle inspanningen én hulp lukt het je niet meer en is deze thuissituatie niet langer houdbaar?

In de praktijk zijn we nog te vaak getuige van dergelijke situaties. Een professionele opvang is dan broodnodig.  In deze regio kunnen we hierop niet terugvallen. Daarom richtten wij vanuit deze nood en uit de reeds opgebouwde expertise vanuit het woonzorgcentrum een thuisvervangende omgeving voor palliatieve zorg op.

Wij willen er zijn voor jullie, zowel voor jong als minderjong!

Vanaf januari 2024 openen we de deuren van dit nieuw initiatief.
Een team van experten (van referente palliatieve zorg, zorg- als verpleegkundigen, kinesisten, psycholoog,...) gaan samen met jou, je omgeving en huisarts voor jouw zorg, op jouw ritme, zoals jij het wil.

Er zijn twee volledige uitgeruste verblijven ter beschikking voorzien van de nodige comfort voor de patiënt en zijn omgeving.
Dit gaat van de allernieuwste zorgtechnieken, over sanitair, de nodige rust en privé tot de nodige ruimtes zoals living, keuken, terras en tuin die jou en je omgeving een nieuw warm thuisgevoel geven.

De thuisvervangende omgeving voor palliatieve zorg bevindt zich in het voormalig kloostergebouw, naast het woonzorgcentrum.

Interesse?  

Op 20 januari '24 kon het grote publiek (zowel professionelen als particulieren) kennis maken met het initiatief.
Neem gerust een kijkje op het  Facebook-evenement.
Voor wie er niet bij kon zijn, steeds vrij om via de sociale dienst even contact op te nemen voor een afspraak.

Lees gerust even onze folder na.

Op 01.12.2023 kwam minister Hilde Crevits kennismaken met ons nieuw initiatief tijdens een werkbezoek op onze site. Een verslag.

 

 

nieuw in de regio
leftsidecontent rightsidecontent