Severine, zorgkundige

 

“Ik wist dat ik ooit terug zou keren naar Home Vrijzicht. Met mijn diploma van zorgkundige had ik hier van 2001 tot 2006 mooie jaren beleefd. Maar toen de kinderen kwamen, koos ik voor een job als poetsvrouw met dienstencheques. Ik heb dat 16 jaar met plezier gedaan. Maar mijn hart bleef in de zorg. Sinds april 2022 werk ik opnieuw in Home Vrijzicht.

Het gebouw is groter en moderner geworden, de kamers zijn ruimer en comfortabeler en de kringwerking zorgt voor kleinschaligheid en huiselijkheid. Wat bleef, is de familiale en warme sfeer onder bewoners en collega’s. Dat heb ik vooral gemist in de thuiszorg: samenwerken met collega’s. Het is mooi om te ervaren dat de bewoners nog meer dan vroeger centraal staan in alles wat we doen. Bewoners hebben meer keuzemogelijkheden dan vroeger.

 

Severine

 

De oude garde van weleer heeft me met open armen ontvangen. De klik was er meteen weer. Maar ook met de jonge collega’s schiet ik goed op. Het was echt een gevoel van thuiskomen voor mij.

Mijn zoon Luca is ondertussen 14 en voetbalt bij KVK Westhoek. Ik help er geregeld in de kantine en engageer me in de ouderraad. Mijn man David voetbalde vroeger ook. Voetbal is altijd een deel van ons leven geweest. Ik ga mee naar de wedstrijden. Luca is spits en scoort geregeld, maar ik supporter voor het hele team.

Dochter Elena is 18 jaar en de creatieveling thuis. Ze tekent graag en neemt ons mee naar musea. Onlangs hebben we op haar initiatief het Van Goghmuseum in Amsterdam bezocht. Ze heeft een vriend en ze studeert voor zorgkundige. Op 19 november komt ze naar de Jobdag in Home Vrijzicht, al denkt ze eraan om nog verder te studeren.

 

 

Mijn gezin betekent alles voor mij. We praten veel met elkaar. Eerlijk en open zijn tegenover elkaar vind ik belangrijk. Als er iets scheelt, moet je erover praten. Er is altijd een oplossing. Ook mijn familie is belangrijk in mijn leven. We zijn er voor elkaar in goede en slechte tijden. Dat is wie ik ben.

Mijn man en ik zijn al 22jaar samen en 16 jaar getrouwd. Hij is 13 jaar geleden van een stelling gevallen. We waren ons huis aan het renoveren. Ondanks die tegenslag genieten we samen van het leven. We maken graag een uitstap of we nodigen vrienden uit. Een goede vriendin van me werkt trouwens ook in Home Vrijzicht. Dankzij Diana ben ik nooit het contact met Home Vrijzicht verloren. Ja, ik heb altijd geweten dat ik terug zou keren. Het is goed werken in Home Vrijzicht.”

Severine Monteyne, zorgkundige

Volg de verhalen via onze Facebookpagina.

 

leftsidecontent rightsidecontent